Een goede website bouwen

Het belang van een goede website kan niet overschat worden. Uw website is vaak de eerste halte waar uw potentiële klanten terechtkomen. Het is dan ook van het allergrootste belang dat ze via uw website makkelijk de weg vinden naar wat u hen te bieden heeft. Het is daarom dan ook uw belangrijkste reclame- en communicatietool.

Wat u op het scherm ziet is slechts het topje van de ijsberg, slechts 10%. Een goede website en een écht renderende website bouwen vergt dus een diepgaande kennis van de overige 90% en is meer dan ooit het resultaat van efficiënt teamwerk

Omdat het Mink-team bestaat uit specialisten met ervaring en met elk hun eigen specialisatie en expertise zijn wij de geknipte partner voor het creëeren van uw website.

Een goede website is een website die voor u werkt, en daarvoor zet Mink zich in voor de volle 100%. Waar nogal wat websitebouwers zich tevreden stellen met hoe uw website eruit ziet (10%), gaat Mink nog een een paar niveau’s dieper.
Neem samen met ons een kijkje onder de waterlijn en ontdek hoe wij uw website activeren op 8 niveau’s.

Een goede website: Mink activeert uw website op 8 niveaus

De tijd dat de bedrijfswebsite een ‘ding’ was dat los stond van de gewone bedrijfsprocessen is al lang voorbij. Voor steeds meer bedrijven is de website de motor geworden van de bedrijfsprocessen. Hij is essentieel voor de marketing, de verkoop, de logistiek,... en is nu vaak hun belangrijkste reclame- en communicatietool. Een goede website kan het verschil maken tussen winnen of verliezen.  
U neemt het bouwen van uw website dan ook best héél serieus.

Het bouwen van een écht renderende, goede website is complex. Wat u op uw scherm ziet, is slechts het topje van de ijsberg. 90 % van de activiteiten die onontbeerlijk zijn om tot een killer-site te komen, bevinden zich onder de waterlijn. Een website bouwen is méér dan ooit teamwerk geworden. Teamwerk uitgevoerd door specialisten met ervaring en met elk hun eigen specialisatie en expertise.

Analysis & goals

Een mooie website is één ding, maar brengt uw website ook op? Het slagen van een webproject is pas gegarandeerd als u met álle bepalende factoren rekening houdt. Product, design, imago, boodschap, doelgroep, doelstellingen... Dat is de taak van ervaren marketing-, communicatie- en reclamespecialisten.

Een van die factoren is een diepgaand onderzoek van de concurrentiële webomgeving. Ook een objectieve meting van de prestaties van de bestaande website is noodzakelijk. Dat zijn slechts twee van de meer dan 70 parameters die Mink in zijn eigen ontwikkelde WICC test gebruikt om uw website objectief te beoordelen.

Omdat bezoekers zelden verder kijken dan de eerste pagina in Google, is het dus belangrijk dat uw website op die eerste pagina verschijnt. Om uw Google-ranking te verbeteren, gebruiken we een uitgebreide SEO-tool die de pijnpunten van uw bestaande website bloot legt.

Samen met u bepalen we het doel van uw website en plannen we de beste koers er naartoe. 

Analysis & goals

Architecture & engineering

Voor onze websites gebruiken we het DRUPAL-platform als basis. Drupal is een open source CMS (Content Management System) met talloze voordelen. Waaronder de volgende:

  • SEO zit als het ware ‘ingebakken’ in Drupal waardoor Drupal sites beter scoren in Google.
  • Drupal is heel flexibel en uitbreidbaar. Hiervoor bestaan talloze extensies en modules
  • Het is veilig en stabiel
  • Het eenvoudige CMS laat toe om zelf uw website volledige te beheren, aan te vullen en te wijzigen.

Drupal is bovendien uitstekend geschikt voor responsive design, waardoor de website perfect te raadplegen is op zowel desktop, tablet als smartphone. 

Architecture & engineering

Usability

Is op uw homepage in één oogopslag duidelijk wat uw bedrijf doet? Kan de gebruiker van uw website in maximaal 3 klikken vinden wat hij zoekt? Zo ja, dan is de usability (gebruiksvriendelijkheid) goed. Dat is de vuistregel die Mink hanteert bij het bouwen van websites.

Een goede analyse, heldere doelstellingen, sprekende copywriting en een trefzeker grafisch design zijn al een paar stappen in de goede richting.

Er zijn echter externe factoren die de usability in het gedrang brengen: trage laadsnelheid, het automatische responsive design dat op sommige apparaten de 3 klikken-regel niet haalt, bugs in de website-code,...

Mink neemt het dan ook persoonlijk op om haar websites uitgebreid te testen met aangepaste software. Indien gewenst kan ook eye- tracking worden ingezet. Onze websites zijn W3C-validated

Usability

Web art direction

Een mooi, functioneel beeld voor drukwerk creëren is al niet makkelijk, maar web art directors hebben het nog zwaarder te verduren. Zij moeten immers rekening houden met tal van andere factoren die even vaak gewoon een belemmering zijn.

De gebruiker surft tegenwoordig op verschillende browsers met verschillende instellingen op verschillende groottes van schermen. De gebruiker is bovendien bijzonder veeleisend: niet mooi genoeg? Klik en weg! Niet eenvoudig genoeg? Klik en weg! Niet vriendelijk genoeg? Klik en weg!

De web art director moet dus zorgen voor een intuïtief webdesign dat aan alle technische eisen voldoet én er ook nog eens goed uit ziet. Een website moet niet alleen mooi zijn, maar bovendien ook slim. 

Web art direction

Web copywriting

Ook copywriters worden in het digitale tijdperk niet gespaard. Surfers nemen de tijd niet om te lezen. Tenzij de materie razend interessant is. En zelfs dan nog willen ze de informatie die ze zoeken zo snel mogelijk vinden en lezen.

De tekst op uw website moet passen bij uw imago. Een juiste ‘tone of voice’ is dan ook essentieel voor de gebruikservaring (User Experience), branding en conversies.

De web copywriter moet kort en krachtig schrijven. Overzichtelijk en scanbaar. Logisch en dynamisch. En dat niet alleen voor de gebruiker. Ook met zoekrobots moet de web copywriter rekening houden. Daarom is een diepgaande kennis van SEO (Search Engine Optimization) ook een must. 

Web copywriting

Search Engine Optimization (SEO)

Search Engine Optimization (SEO) is niet meer weg te denken wanneer we het hebben over websites bouwen. Sterker nog: zonder SEO is het naar uw website zoeken als naar een naald in een hooiberg. En het is een héle grote hooiberg. SEO bepaalt uw ranking in de zoekresultaten. Hoe lager uw website staat, hoe kleiner de kans dat u gevonden wordt.

Het moeilijke aan SEO is dat het continu in beweging is en zich op verschillende niveaus afspeelt. Wat gisteren nog een must was, is vandaag misschien niet meer zo belangrijk.
Niet enkel uw tekst moet geoptimaliseerd zijn, ook uw afbeeldingen en code moeten goed leesbaar zijn voor de zoekrobots. 

Search Engine Optimization (SEO)

Conversion analysis & improvement

Le moment suprême: uw website gaat online! Maar dat is niet het einde van de weg. Mink waakt er over dat uw website altijd technisch en commercieel up to date is.

Hiervoor hebben we het techincal maintenance-programma en het marketing maintenance-programma. U krijgt dan ook regelmatig een rapport toegestuurd waarin u in heldere taal de prestaties van uw website, conclusies en ons advies kunt lezen.

Zo bent u zeker dat uw website zijn doelen bereikt. Waaronder bijvoorbeeld:
 

  • Vervult hij zijn doelen die vooraf gepreciseerd werden?
  • Trekt hij wel het beoogde doelpubliek aan?
  • Haalt hij zijn verwachte ROI
Conversion analysis & improvement

Offline / online promoting (SEA)

Een nieuwe website lanceren is altijd een goede gelegenheid om uw aanwezigheid op de markt nog eens extra in de verf te zetten.

Zowel online als offline beschikt Mink over de nodige expertise om uw website in de spotlights te zetten. Zij het via klassieke media (radio, TV, affichage,...) of via moderne media (Google AdWords, social media,...) of via een combinatie.

Mink is uiteraard ook officieel een Google Partner

 

Google partner

Offline / online promoting (SEA)