Een nieuwe website of webshop bouwen?

Doe geen half werk, is de beste tip!

Half werk in websitebouw vertaalt zich altijd in verloren werk. En is zowel op korte als op lange termijn een dure zaak. 

Veel mensen onderschatten hoeveel werk er in een echt goede website kruipt. U kunt het goed vergelijken met het bouwen van een huis: u heeft een architect nodig, een aannemer, een team metsers, een elektricien, een loodgieter, een vloerder, een schilder,… Een heel team specialisten dus. Zo is ook het bouwen van een website teamwerk. Een websitebouwer kan een zeer goede websitebouwer zijn wat techniek en design betreft, maar hij mist misschien belangrijke vaardigheden om een website te creëren die ook écht rendeert, zoals bijvoorbeeld SEO, copywriting of marketinginzicht. Die websitebouwer zal dus onvermijdelijk maar een halve website afleveren. 

Wat kost een website of webshop? 

Voor een middelgrote website die af is (laat ons zeggen een sleutel-op-de-deur website), betaalt u makkelijk 10 à 15.000 euro. We hebben het dan over een website die ontworpen is door een art director, gebouwd door een web developer, geschreven door een SEO copywriter, in overleg met een marketeer.

Met andere woorden: een professionele website die zal renderen

Schrikt u van de prijs? Hou dan in het achterhoofd dat, net zoals bij een huis bouwen, de uiteindelijke kost ook afhangt van de grootte van uw website en eventuele speciale toevoegingen. En ook bij een website kunt u de kost drukken door bepaalde dingen zelf te doen als u er de vaardigheden voor heeft. Vanzelfsprekend, hoe meer u zelf doet, hoe minder wij kunnen garanderen dat uw website zal renderen. 

Naast het feitelijk bouwen van uw website, moet u ook rekening houden met bepaalde terugkerende kosten zoals de huur van uw domeinnaam, de hosting, onderhoudskosten (met onder meer veiligheidsupdates),… 

Er zijn natuurlijk altijd goedkopere alternatieven. Hou er dan rekening mee dat hoe goedkoper u uw website of websiteplatform aankoopt, hoe meer u zelf zult moeten doen

Bekijk het ijsbergmodel en ga voor uzelf na hoeveel van de vereiste vaardigheden u echt bezit om uw website tot een goed einde te brengen. Of contacteer ons om vrijblijvend een offerte aan te vragen. 

 

Een website in Drupal

Voor het bouwen van uw website gebruiken wij meestal de open-source software Drupal. Het is een veelzijdig software pakket waarmee wij websites met CMS opbouwen. Drupal heeft een aantal belangrijke voordelen, waaronder de volgende: 

  • SEO zit als het ware ‘ingebakken’ in Drupal waardoor Drupal sites beter scoren in Google. 
  • Drupal is heel flexibel en uitbreidbaar. Hiervoor bestaan talloze extensies en modules
  • Het is veilig en stabiel
  • Het eenvoudige CMS laat toe om zelf uw website volledige te beheren, aan te vullen en te wijzigen.
  • Drupal is uitstekend geschikt voor responsive design, waardoor de website perfect te raadplegen is op zowel desktop, tablet als smartphone.

 

En wat met webshops?

Webshops bouwen we steeds custom omwille van de flexibiliteit die het ons toelaat. 

 

Hoe pakt u best en concreet uw nieuwe website aan ? 

Heel eenvoudig: zorg dat u zelf grondig voorbereid bent vooraleer u contact opneemt met uw websitebouwer.

Op die manier zal u:

  • precies weten wat u nodig heeft
  • de kwaliteitseisen van uw nieuwe website kunnen benoemen
  • een correcte prijs krijgen die al uw wensen omvat
  • toelaten om in te schatten of de websitebouwer wel voldoende kwaliteit biedt
  • de prijzen van verschillende websitebouwers echt met elkaar kunnen vergelijken

Een prima manier om de eerste stap daarin te zetten is het aanvragen van een WICC-website audit rapport van uw huidige website of webshop. Die geeft een evaluatie van uw website of webshop op méér dan 70 parameters en is meer dan de moeite waard.