Copywriting voor het web: meer dan mooie woorden

Zelfs Shakespeare kan er nog wat van leren!

Wist u dat ‘advertising’ een woord is dat Shakespeare heeft uitgevonden? Het kwam voor het eerst voor in zijn toneelstuk ‘Measure for measure’ (1604).

De Engelse woordenschat heeft heel wat woorden te danken aan deze toneelschrijver. ‘Web’ en ‘copywriting’ zijn daarentegen geen woorden van zijn hand. En hij zou dat waarschijnlijk ook niet leuk gevonden hebben om te doen, want web-copywriting steunt erg hard op bekende woorden die mensen gebruiken om dingen op te zoeken op het internet. Woorden uitvinden of poëtische omschrijvingen gebruiken op uw website zou alleen maar in uw nadeel werken.

Wat is webcopywriting?

Webcopywriting is copywriting specifiek voor teksten op het internet. Het is een kunst op zich en brengt veel voorbereiding met zich mee. We moeten namelijk eerst te weten komen welke woorden mensen gebruiken om bepaalde dingen op te zoeken. Goede webcopy begint dus steeds met een  zoekwoordonderzoek. En dan moeten we die in een heldere tekst gieten die zowel voor de bezoeker als voor de zoekmachine goed leesbaar is.

Webcopy versus SEO copywriting?

Een goede web copywriter weet alles over SEO. Het is een belangrijk onderdeel van webcopywriting, maar ook niet alles. Met SEO alleen schrijft u nog geen goede teksten. De web-copywriter moet ook rekening houden met een aantal zaken, waaronder:

  • de attitude van lezers online. Die zijn namelijk altijd gehaast.
  • de moeilijkheid van lezen op een scherm. Het is lastiger lezen dan op papier.
  • de zoekmachines en de manier waarop die websites lezen

Content is king and copywriter is queen

Copywriters zijn het gewoon om de zaken van alle kanten te bekijken. Daardoor zijn het ook de aangewezen personen om uw contentmarketing uit te voeren. In waarom u best aan contentmarketing doet haalden we 5 hoofdredenen aan:

  1. Contentmarketing met originele inhoud leidt tot een hogere ranking in Google.
  2. In een tekst krijgt u ook de kans om meer verschillende zoekwoorden te gebruiken.
  3. Goede content levert uw bedrijf ook het imago van specialist op
  4. Investeren in contentmarketing is investeren op lange termijn met blijvende resultaten.
  5. Contentmarketing laat ook toe om uw doelgroep te segmenteren en ermee te communiceren op zijn/haar kennis- en interesseniveau.

Copywriter gezocht

Bent u niet langer tevreden van de teksten op uw website? Te moeilijk, oubollig of niet in overeenstemming met uw bedrijfsimago? Wat de redenen ook zijn, bij Mink zit u goed! Nieuwe teksten schrijven of oude redigeren, u kiest. In beide gevallen houden we ons aan de regels van de kunst en aan de eisen van uw lezers. Het is met goede webcopy dat uw lezers vertrouwen in de expertise van uw bedrijf krijgen. Contacteer ons via de knop hieronder!